terugkeer
Nederland onder de schok

20 mensen gevonden dood in de explosie van een pakhuis van vuurwerk
Bijgewerkte Zondag 14 Mei, 2000

Nog onder de schok, rescapés van Enschede in het oosten van Nederland waar 20 mensen dood in de explosie van een pakhuis van vuurwerkZaterdag, hun wondenverband na het drama vonden dat zij om als een "luchtneerstorting" of een "bombardement" zeggen geleefd te hebben.
De redders zetten een termijn bij hun onderzoek, " Als er de mensen daarin blijven, stierven zij nu ", verklaard met een persoon in last voor de politiekracht.
Une grande partie des victimes sont des personnes qui s'étaient rassemblées dans les rues voisines, ignorant les risques d'explosion engendrés par l'incendie initial. de onderzoekers bezetten van nu af aan de grond proberen om indexen te vinden verklarend de oorsprong van de gigantische explosie die Zaterdag in midden dat van middag voorkwam, de huizen blaast en brand zet bij de voertuigen in het district. « Hun het werk is moeilijk. Er zijn plaatsen waar de hitte zo intens is dat zij kunnen niet daar wagen ", verklaarde de burgemeester-medewerker van de stad, Rinus Althof.
De koningin en de Eerste Minister Wim Kok van Beatrix ter plekke gingen. Men kon soevereine één van Nederland zien dat een politieambtenaar troosten bij de rand van de scheuren.
De politiekracht bepaalde dat, op de 20 dode comptablized, zeven corpses moest nog worden teruggekregen. Dimanche, 62 blessés etaient toujours hospitalisés, dont onze en unité de soins intensifs.
Zowat 2.000 mensen waren ook geëvacueerd districtsslachtoffer van een ramp. Vier honderden hen besteed de nacht in een gymnasium omgezet in voorlopig toevluchtsoord.
Martijn Wiodboer, woordvoerder van de stad, verklaarde waarom de brand buiten een pakhuis van de maatschappij van vuurwerk S had genomen. E Vuurwerk en dat het met de sectie was verspreid van de opslag die zowat 100 ton vuurwerk bevatte.

Verantwoordelijkheden

Volgens testimonys die door Duitse televisie ARD wordt verzameld, was de explosie zo sterk dat de stukken van glas en beton aan verscheidene kilometers aan de ronde vlogen. Het verwoeste geschoren district, bijna, breidt zich op 500 vierkante meters uit. De autoriteiten weigeren om voorlopig aan een besluit over een mogelijke band tussen de catastrofe en van recente branden met Enschede te komen dat de autoriteiten verdachte van het zijn van misdadige oorsprong.
De Staatssecretaris Aan het Nederlandse ministerie van het Binnenland, Gijsberg DE Vries, die met Duitse televisie wordt verklaard dat het nog de te vroeg oorzaken van de catastrofe moest bepalen. De politieautoriteiten ontzetten de streek van de ramp in een straal van 700 meters. De Eerste Minister Wim Kok besliste voor " grondig en onafhankelijk onderzoek "om al licht op deze tragediegebeurtenis te maken.
Volgens televisie, zijn de inwoners van Enschede benieuwd hoe de autoriteiten het onderhoud van een storting van vuurwerk in volledig woondistrict konden toestaan.
Een Nederlandse eiser, Roelof Manscoc, verklaarde dat het pakhuis slechts een paar maanden was geïnspecteerd geleden en dat het om overeenkomstig de vergunning scheen te functioneren, terug gebracht Duitse televisie.

Reuters en AFP

De rechten van de reproductie en van verspreiding réservés; © De Wereld 1999
Strikt persoonlijk gebruik. De gebruiker van de plaats laat toe nemend kennis van de Vergunning van rechten van gebruiker, om de bepalingen van hen van hen goed te keuren en te eerbiedigen. Om de Vergunning te zien.
Note: This is a computer translation of the original webpage. It is provided for general information only and should not be regarded as complete nor accurate.

Steven Krauwer , (Steven. krauwer@let. uu. nl)
De Universiteit van Utrecht , Het Instituut van Utrecht van Taalkunde OTS
Trans 10..3512 JK Utrecht, Nederland
dergelijke + 31.30.253.6050; fax + 31.30.253.6000
[ laatste veranderingen: 22-08-2000 ]